Vidd haza a szépségszalont!

Vidd haza a szépségszalont!

Kozmetikushoz eljutni idő- és pénzigényes. Az embernek alig van kedve bejelentkezni, mert az eredményre még napokat kell várni. Pedig a tavaszias idő közeledtével a kozmetikai kezelés kiemelten fontos. Összegyűjtöttük a leggyakoribb szépülési műveleteket kellékekkel és használati utasítással, hogy bebizonyítsuk, a fürdőszobát is könnyedén a kedvenc kozmetikáddá tudod varázsolni! 

[note note_color=”#66ff8b”]Fontos megemlíteni, hogy minden otthoni kozmetikai kísérlet előtt forduljunk szakemberhez, kérjük ki a tanácsát és tanuljunk tőle. Tapasztalat nélkül egyedül nekiállni egyik művelethez sem ajánlott!  [/note]

Gyantázás

A nők szépségszalonokban eltöltött idejének nagy része gyantázással telik. Fájdalmas és drága, éppen ezért rendkívül célravezető, ha kellemes hangulatot teremtve hazai pályán végezzük el. Az otthoni szőrtelenítést manapság egyre több nő választja a kozmetikus helyett – hiszen gyantázni megtanulni könnyű! Ráadásul gyantagépek, patronok és papírok olyan széles tárháza fogad a kozmetikai boltokban, hogy nem győzünk majd válogatni.

Vidd haza a kozmetikai szalonod 1

Kellékek

Már a gyanta típusánál több választási lehetőségünk van, léteznek hideg gyanták, spatulás gyanták és komplett görgőfejes gyantaszettek. Azonban mi a kozmetikusok által használt kellékekre voltunk kíváncsiak, mely időben és pénzben a leginkább megtérülendő. Egy ilyen szettre érdemes beruházni egyszer, onnantól kezdve pedig forintokért lehet szőrteleníteni. A termékeket keressük a pécsi kozmetikai boltokban.

– Amit pluszban ajánlok gyantázáshoz, az a hintőpor, ha nedves a bőr, a gyanta utáni olaj, ami leoldja a maradék ragacsot,végül pedig fontos a nyugtató krém felvitele. Létezik már szőrnövekedést lassító krém is, de én ebben nem hiszek – mondja Dörnyei Zsanett kozmetikus.

[box title=”Gyantázó árlista” box_color=”#d1a166″]

 • Gyantagép: 3000.-
 • Patronok: 450.- (rengeteg illatban)
 • Gyantapapír: 500.- (50 db/csomag)
 • Ápolás: 1000.- [/box]

Vidd haza a kozmetikai szalonod 3

 

Szemöldökfestés

A nyár közeledtével az átlag (pécsi) nő egyre több időt fordít az arcápolásra is. Azonban vannak olyan trükkök – mint például a szemöldökfestés –amit kis ügyességgel otthon is könnyedén meg tudunk csinálni. Az első önfestés előtt azonban kérjük ki kozmetikusunk tanácsát a nekünk megfelelő szemöldökformáról – aztán kezdődhet a szépülés!

 – A szín választásánál vegyük figyelembe a hajszínünket, bőrszínünket és hogy mennyire sminkeljük magunkat. A festékhez  3%-os hidrogén-peroxidot keverjünk. Utána kenjük át a szemöldököt egy vékony ecsettel. A hatóidő attól függ, mennyire sötét szín a cél. Ha csak egy kicsit akarjuk kiemelni 1-2 perc is elég. Ha azt szeretnénk, hogy a bőrünket is megfogja, akkor fekete festéket válasszunk és akár fél órát is fent tarthatjuk a keveréket. Ezután csak le kell törölni, és már kész is! Ha valakinek nem volt még festve a szemöldöke, bőrpróbát kell csinálni, hogy kiderüljön, nem allergiás-e az illető – avat be a szakember.
[box title=”Szemöldökfestő árlista” box_color=”#fba7b0″]
 • Festék: 500.-
 • Hidrogén-peroxid: 300.- (3%)
 • Üvegcse a kikeveréshez: 500.-
 • Fapálcika a felvitelhez: 100.-[/box]

Vidd haza a kozmetikai szalonod 5

Szőkítés

Erősebb szőrű hölgyeknek kiváló választás a szőkítés. Természetes napszítta hatást kelt, ráadásul nagyon könnyű és gyors megoldás. Testünk bármelyik olyan felületén kísérletezhetünk vele, ahol nem kívánt szőrszálak nőnek (leggyakoribb felületek a kar és a bajusz), egy-két szabályt betartva.

– Ehhez is tapasztalat kell: hány százalékos hidrogén szükséges; milyen állagú legyen; mennyi a hatóidő, hogy ne legyen sárga, de ne maradjon túl sötét se és hogy ne sérüljön a bőr – mondja Dörnyei Zsanett kozmetikus. Ajánlott hidratálni a bőrt, mielőtt felvinnénk a 6%-os hidrogén-peroxid – szőkítőpor keveréket (1-1 arányban). Hagyjuk hatni 2-3 percig, majd alaposan mossuk le. Ezután a bőrt kenjük be ápolószerrel.

[box title=”Szőkítő árlista” box_color=”#98d8fa”]

 • Szőkítő por: 400.-
 • Hidrogén peroxid 6%: 300.-
 • Fültisztító pálcika a felvitelhez: 200.-[/box]