Macikat műtöttek a gyerekek Pécsett

Macikat műtöttek a gyerekek Pécsett

Altatták és operáció után össze is varrhatták a beteg macikat a gyerekek. A Teddy Maci Kórház programja Svédországból indult, mára azonban minden nagyobb magyar városban alapítottak hasonlót. Pécsett a hétvégén tartottak családi napot, a cél a gyerekek orvosokba vetett bizalmának növelése volt.

Sérült plüssállatokat és babákat hoztak magukkal otthonról a gyerekek az ideiglenes játékkórházba. A Teddy Maci Kórházban kitalált betegségeket gyógyíthattak meg játékeszközökkel a kicsik. De nemcsak maciműtőbe, hanem egy fogorvosi rendelőbe is benézhettek a gyerekek, ahol a helyes fogmosásra tanították meg őket.

A szülők többsége azért hozta el gyermekét, hogy a kicsi kevésbé tartson a kivizsgálásoktól. A Teddy Maci Kórházat orvostanhallgatók találták ki azért, hogy az orvostól és vizsgálatoktól való félelmet csökkentsék a gyerekekben, valamint rávezessék őket az egészséges életmódra.

A Teddy Maci Kórházban a Pécsi Orvostanhallgatók Egyesületének tagjai önkéntesként foglalkoznak a gyerekekkel.

Pécsett és a régióban heti háromszor óvodákba és iskolákba is eljutnak a macidoktorok

A Teddy Maci Program Svédországból indult, melyet hazánkban 2002-ben, Pécsett honosítottak meg. Azóta országszerte számos alkalommal rendeznek Teddy Maci Kórházakat, melyeken több ezer gyerek vesz részt.