Nagyon ritka betegségben szenved a kis pécsi Marci, a segítségünkre vár

Nagyon ritka betegségben szenved a kis pécsi Marci, a segítségünkre vár

A pécsi Hegedüs Marcell egy rendkívül ritka daganatos betegségben szenved, melyet a világon mindössze húsz embernél diagnosztizálták. Édesanyja mindent megtenne azért, hogy kisfia életén javítson, ebben pedig most mi is segíthetünk neki.

Hegedűs Marcell mosolygós, játékos, kedves, csodaszép, az átlagnál valamivel kisebb két és fél éves pécsi fiú. Marci mindemellett igazi kis hős. Sajnos az élet ugyanis úgy hozta, hogy sokkal komolyabb problémákkal kell megküzdenie a mindennapokban kortársainál: ötnapos kora óta kemoterápiás kezelésen kellett részt vennie egy rendkívül ritka daganat miatt, sérült gerince megakadályozza az ülésben, szilárd táplálékot nem hajlandó enni, rengeteg vizsgálatra és mozgáskorlátozottsága miatt tornákra jár anyukájával. Édesanyja erején felül mindent megtesz a kicsiért, most pedig abban kér segítséget, hogy kisfia életminőségét javíthassa lakóhelyük akadálymentesítésével és egy speciális tolókocsival.

Marci az etetőszékben sem tud magától ülni, ki kell párnázni körülötte az ülést, hogy valami tartsa a gerincét

A kisfiú egy rendkívül ritka daganatban szenved, melyet a világon mindössze húsz embernél diagnosztizálták, viszont közülük egyik sem újszülött. Marci már az anyaméhben is rákos volt, végtagjai nem mozogtak születésekor, ötnapos korában kellett megkapnia első kemoterápiás kezelését. Az orvosoknak ugyan sikerült elérnie, hogy köldöktől felfelé mozogni tudjon, de szerintük kisebb csoda lenne, ha a lábai is megmozdulnának. A pici most már túl van az utolsó sugárkezelésen, de még jó pár évig kell kontrollvizsgálatokra járnia és tünetmentesnek lennie, hogy gyógyulttá nyilvánítsák. Anyukája egyedül neveli őt, édesanyja és nagyszülei segítik mindennapjaikat.

– Marci jelenleg körülbelül 8 kiló, de szerencsére szépen lassan nő. Mivel magától nem tud járni, én viszem a lakásban mindenhová és az emeleteken fel-le. Ezt most még meg tudom tenni, de ha nagyobb lesz, nem tudom, hogyan fogom megoldani. Ezért szeretnénk egy speciális tolókocsit vásárolni, ami nem csak megtartja Marcit ülő helyzetében, de a könnyebb mozgatását is lehetővé teszi. És persze nagy álmom az akadálymentesítés is, ami hiszem, hogy az emberek összefogásával elérhető lehet. Egyedül biztosan nem fogom tudni előteremteni a körülbelül 5-6 millió forintot, amire szükségünk lenne a két dologhoz – mondta el lapunknak Ladányi Lilla, a kisfiú édesanyja.

Anyukája egyedül neveli őt, édesanyja és nagyszülei segítik mindennapjaikat

Habár kívülállóként szinte elképzelhetetlenül nehéznek tűnik ilyen helyzetben bizakodónak maradni, Ladányi Lilla mégis pozitívan tekint a jövőbe: lapunknak elmondta, Marcinak az utóbbi néhány hónapban kevesebb időt kellett kórházban töltenie, az orvosok szerint pedig még arra is esély lehet, hogy a daganat idővel kisebb kockázattal műthetővé váljon.

– Nagyon örültem neki, mikor láttam, hogy más beteg kisgyermekek kezelésére sok pénz gyűlt össze, és ezzel esélyt kaptak a gyógyulásra. Most abban reménykedem, hogy nekünk is segítenek majd, hogy a családunk helyzete kicsit könnyebbé váljon – nyilatkozta az anyuka. A család egyébként korábban is kérte már a pécsiek segítségét az akadálymentesítés kapcsán, a cél azonban még nagyon messze van.

Egyre nehezebben tudja a lépcsőkön mozgatni kisfiát az anyuka, nagy szükség lenne az akadálymentesítésre

Trubics Zorán koncert- és rendezvényszervező az elsők között állt Marci ügye mellé, nagysikerű fesztiválja bevételének egy részét a család számára ajánlotta fel.

– Egy bizonyos életkor felett az ember már nem csak a munkára koncentrál, hanem megpróbál jót is tenni, ahol tud. Mivel Marci családja nagyon szimpatikus volt első pillanattól, úgy döntöttem, megpróbálok anyagi támogatással és a kapcsolataim révén, ismeretségekkel is segíteni nekik. Esetükben nem egy konkrét gyógyszerre gyűjtünk, a kisgyerek életfeltételeit próbáljuk jobbá tenni – nyilatkozta lapunknak Trubics Zorán.

Az adományokat folyamatosan várják, a gyűjtésre létrehozott Facebook-oldalon pedig rendszeresen beszámolnak a kezelésekről és Marci állapotáról.

Adománygyűjtő bankszámla:

Tulajdonos neve: Ladányi Lilla

Számlaszám: 50800104-11643036